Artistul adolescent Finalistii web

     Zece dintre cele 25 de lucrări înscrise în concursul "Artistul adolescent - Portretul în desen sau gravură" au întrunit criteriile de evaluare și au fost admise în etapa finala, etapă care se va ține în ziua premergătoare vernisajului care va avea loc în prima săptămână de școală de după vacanța de vară. Elevii ale căror lucrări au fost admise în finală vor trebui să se preocupe de înrămarea lucrărilor pentru a-și asigura o prezentare cât mai bună a muncii lor. La vernisaj vor fi anunțați câștigătorii și vor fi acordate cele două premii care vor fi alcătuite din materiale de lucru profesionale, specifice secției la care au concurat (Desen sau Gravură), într-un cuantum de 300 de lei fiecare.

Lucrările clasificate ca finaliste vor fi prezentate într-o galerie virtuală atât pe website-ul cât și pe contul de Facebook al SAFR.

Artistul adolescent webSocietatea Artiștilor Figurativi din România organizează un concurs de creație pentru elevii (adolescenții) proveniți din liceele de arte sau din liceele care au secție de artă și care studiază la specializările din domeniul Artelor Frumoase, dar și pentru elevii din alte licee dar a căror pasiune principală este desenul. 

Scopul: Promovarea artei figurative în rândul liceenilor printr-o riguroasă selectare a produsului lor creativ ținându-se cont de nivelul cognitiv specific vârstei acestora.

Tema concursului: PORTRET

Tehnică: Desen (grafit sau cărbune) și Gravură (oricare dintre variantele de tehnici specifice)