Vernisajul expoziției din data de 23 octombrie, planificat la ora 18:00, s-a bucurat de aprecierea a 243 de vizitatori, mărturie stând statistica muzeului dar și fotografiile din galeria de mai jos. Fotografiile au fost selectate dintr-o amplă arhivă alcătuită din fotografii realizate de: Cornel Gingărașu, Marius Mitrof, Gheorghe Nour, Cornel Corcăcel și Oana Roxana Stratulat, cărora le mulțumim. Mulțumim și gazdelor noastre de la Muzeul de Artă Vizuală, domnului Gheorghe MIRON pentru perfecta organizare a expoziție precum și domnului director Dan Basarab NANU pentru aprecierea și susținerea acestui proiect expozițional.

 Banner WEB SFAR 2019

 

Promovarea artei figurative generic numită "Realistă" nu mai este un deziderat pentru Societatea Artiștilor Figurativi din România (SAFR) ci a devenit o certitudine, în ciuda faptului că la nivel național sunt puțini artiști care mai prețuiesc și dovedesc măiestria iar coagularea lor într-o expoziție de grup nu-i tocmai o misie ușoară. De această dată, SAFR aduce în fața publicului vizitator doi sculptori din Iași, un pictor din Cluj, o tânără pictoriță din Suedia (născută în România) dar și trei artiști gălățeni. Promovarea tinerelor talente este un alt punct important din agenda SAFR de aceea în expoziție, alături de lucrările artiștilor consacrați, vor fi prezente și lucrările premiate ale celor doi câștigători ai Concursului Național "Artistul adolescent", concurs aflat la prima ediție în anul 2019. Expoziția va fi organizată la Muzeul de Artă Vizuală Galați iar deschiderea oficială va avea loc în data de 23 octombrie a.c., la ora 18:00. Intrarea este liberă. VĂ AȘTEPTĂM!

 

Invitatie SAFR Busteni

De la prima expresie… 

     Nici că se putea o ambianță mai potrivită interiorului acestui castel, iar calitatea şi prestanța lucrărilor de pictură, grafică şi sculptură expuse timp de trei luni au completat, dar mai ales au pus în valoare farmecul acestui edificiu plin de istorie! Expoziția demonstrează (şi datorită numărului mare de vizitatori) că publicul din România este un iubitor al artei figurative şi că are nevoie de FRUMOS!

Cornel CORCĂCEL

Afis SFAR 2017 web     Era o vreme când mergeam la foarte multe vernisaje și încercam pe cât posibil să ajung la toate, mai ales la cele din Cluj-Napoca, orașul în care locuiesc momentan. Cheful s-a dus încet, încet, poate din cauza faptului că nu rezonam foarte mult cu ceea ce se întâmpla la aceste evenimente. Mă gândesc cu puțină invidie și melancolie la vernisajele din Galați, orașul în care am locuit o perioadă. Eram mereu prezentă acolo, iar acum se întâmplă asta destul de rar, în condițiile în care Clujul e în celălalt capăt al țării. Dincolo de asta, încerc totuși să rămân conectată la viața culturală a orașului din care am plecat. M-am întors de la Cluj, mi-am luat rucsacul în spate și m-am urcat în alt tren din Galați care să mă ducă la Sinaia, acolo unde se anunța un vernisaj al Societății Artiștilor Figurativi din România, inițiată de câțiva artiști gălățeni. Îmi doream să văd o expoziție a societății  încă de când a luat ființă, dar nu apucasem să ajung la niciuna.

Pe data de 8 noiembrie 2016, cei șapte artiști care au participat la expoziția de constituire a SAFR și-au expus lucrările în galeria EriCris Art din București. Expoziția a fost antamată, cu ajutorul domnului Valeriu DRĂGAN, cu mult timp înainte de a se ivi ocazia cuagulării ideii de a sparge gheața organizând expoziția de constituire de la muzeul de artă gălățean. La sugestia pictorului Gheorghe MIRON, pictorul basarabean Victor CEBAN a fost invitat să expună un număr de lucrăr alături de ceilalți expozanți. Expoziția a fost foarte bine primită de publicul obișnuit al galeriei bucureștene, ceea ce a adus bucurie în sufletele expozanților și chiar beneficii ulterioare pentru cei ale căror lucrări au fost achiziționate. 

  Pe data de 21 octombrie 2016 a fost organizată, la Muzeul de Artă Vizuală Galați, prima expoziție în care s-au adunat un număr de șapte artiști al căror crez este atingerea măiestriei artistice. Expozanții au încântat audiența printr-o ofertă variată de tematici și tehnici artistice care au rezonat prin unitara acordare la un figurativ măiestrit realizat. Artiștii care au înțeles importanța promovării artei figurative, în esență chiar arta pe care ei o fac, sunt: Cornel CORCĂCEL (Galați), Corneliu DRĂGAN-TÂRGOVIȘTE (Târgoviște), Gheorghe MIRON (Galați), Irina PANȚIRU (Galați), Raul POPA (Galați), Lucian PRUNĂ (București) și Liviu-Adrian SANDU (Galați).