Invitatie SAFR Busteni

De la prima expresie… 

     Nici că se putea o ambianță mai potrivită interiorului acestui castel, iar calitatea şi prestanța lucrărilor de pictură, grafică şi sculptură expuse timp de trei luni au completat, dar mai ales au pus în valoare farmecul acestui edificiu plin de istorie! Expoziția demonstrează (şi datorită numărului mare de vizitatori) că publicul din România este un iubitor al artei figurative şi că are nevoie de FRUMOS!

Cornel CORCĂCEL

Imagini din expoziție.

     Țelul nostru, al membrilor Societății Artiștilor Figurativi din România (SAFR), este să promovăm arta tradițională, măiestria în arta ca unealtă a reprezentării frumosului. Nu este ușor atunci când viața noastră este acoperita de griuri opace, dar, atunci când am finalizat aranjarea lucrărilor în sălile Palatului Cantacuzino din Bușteni, la prima vizionare, am înțeles ca acest loc plin de istorie va ajuta în demersul nostru. Cu siguranță atunci când vor vizita castelul, turiștii vor recepta mesajul transmis de lucrările noastre ca un sincer omagiu adus marilor maeștri ai picturii, graficii și sculpturii, cât și sincerul respect pe care îl avem față de publicul iubitor de artă. 

Raul POPA

 

În fața istoriei te înclini pios și dai ascultare lecțiilor pe care le are necontenit de predat, mai cu seamă atunci când vizitezi locuri și clădiri care au multe de povestit. Castelul Cantacuzino din Bușteni este un asemenea loc în care artiștii: Theodora Daniela Capăt, Cornel Corcăcel, Corneliu Drăgan-Târgoviște, Marusia Niță, Raul Popa, Lucian Prună și Liviu-Adrian Sandu, membri SAFR, au avut prileju de a prezenta o serie de lucrări de pictură, sculptură și grafică care, prin calitatea lor, se armonizează perfect cu ambianța încăperilor unde ființează galeria de artă a castelului. Expoziția a fost posibilă datorită câștigării unui concurs de proiecte expoziționale organizat de Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino și astfel, pentru o perioadă de aproximativ trei luni, localnicii dar mai cu seamă adepții turismului montan au avut prilejul de vedea lucrările expuse. Din reacțiile publicului vizitator înțelegem că lucrările au fost admirate iar întreaga expoziție apreciată ca fiind excelentă, ceea ce ne bucură și ne motivează. Promovarea Frumuseții și Adevărului prin intermediul Măiestriei Artistice este scopul nostru.

Liviu-Adrian SANDU