Marusia NIta     

 

 

 

          Născută pe data de 10 mai 1979 în Botoșani, a crescut într-un mediu familial artistic care i-a călăuzit pașii către studiul artelor plastice în cadrul cursurilor Liceului de Arte "Ștefan Luchian", promoția 1998.

Este absolventă a secției de Artă Decorativă, cu specializarea pictură murală, din cadrul Universității de Arte București, promoția 2002.
Dupa 5 ani de experiență în domeniul graficii computerizate, dintre care care ultimii doi ani i-a petrecut în Danemarca, face tranziția înapoi către Artele Plastice. În perioada 2009-2011 urmează cursurile secției de sculptură a Academiei de Arte din Florența (FAA), interval în care obține două burse de studiu și premiul "Sculptura anului".
După absolvirea cursurilor academiei florentine participa în anul 2012 la două importante competiții internaționale precum Grand Central Academy in New York și "Le Salon" organizat de Art Renewal Center unde obtine mențiunea de onoare cu lucrarea intitulată Virginia. În 2014 primește invitația Academiei de Arte din Florența de a susține un atelier de lucru, iar un an mai târziu, între 2015-2016, primește susținerea academiei pentru realizarea a două materiale didactice respectiv un Ecorche și un schelet uman în mărime naturală. În 2015 câștigă Mențiunea de onoare în cadrul competiției Figurativas 2015 organizată de Muzeul European de Artă Modernă (MEAM) din Barcelona care îi va și achiziționa lucrarea premiată încluzând-o în expunerea permanentă a muzeului.
În prezent, lucrează în atelierul ei privat din localitatea Sesto Fiorentino și predă Anatomia Artistică la Sacred School of Art din Florența.
 
Expoziții de grup:
2018 - Expoziția Societății Artiștilor Figurativi din România, Galeria Castelului Cantacuzino de la Bușteni;

 


Câteva imagini ale unor lucrări din portofoliul artistei