Suave

Cu mare satisfacție am aflat vestea minunată că eleva mea de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, RIZA ANDRA-CLAUDIA (actual studentă la Facultatea de Arte din Galați), a obținut (ÎN PREMIERĂ pentru un artist domiciliat în România), cu lucrarea „SUAVE” (grafit pe hârtie), MENȚIUNEA de ONOARE (la categoria ADOLESCENȚI) în cadrul Concursului Internațional de ARTĂ FIGURATIVĂ ARC SALON 2020, organizat în U.S.A., ediția a XV-a, acesta fiind cel mai titrat concurs de artă realistă la nivel global. Despre organizarea acestui eveniment, jurizarea lucrărilor de către artiști de renume la nivel global, parteneriate ale acestei instituții cu case de licitație, muzee de artă, publicații de specialitate, ori academii de artă (dintre care amintesc doar două: Casa de licitație Sotheby’s și Muzeul de Artă Contemporană din Barcelona), puteți afla  accesând site-ul https://www.artrenewal.org/ .Vă recomand să admirați în detaliu lucrarea câștigătoare a Claudiei  dând click pe imaginea alăturată.

 Accederea în finală cu două lucrări, dintre care una obține acest merituos premiu, demonstrează dedicarea și talentul Claudiei cât și valoarea școlii de artă gălățene și a potențialului pe care îl au tinerii artiști din acest colț de țară. Amintesc că a doua lucrare a Claudiei calificată în finala Concursului  ARC SALON este aceeași care a obținut Premiul I la Concursul Național ARTISTUL ADOLESCENT, ediția I, organizat de către Societatea Artiștilor Figurativi din România în anul 2019. De asemenea sunt mândru că alături de lucrările Claudiei a ajuns în finala Concursului Internațional ARC SALON și lucrarea proprie „My Angel”! 

 Așadar vă invit să accesați site-urile https://www.artrenewal.org/15thARCSalon/Category/Teens și https://www.figurativ.ro/index.php/competitii/26-artistul-adolescent-vernisaj pentru a vizualiza și aprecia desenele Claudiei cât și lucrările celorlalți concurenți!

FELICITĂRI, CLAUDIA!

Cornel Corcăcel
Galați, 13. 01.2021